Blog

Květen 2022 / Jana Prochásková
Ne. Jedno slovo, dvě písmena, ale nekonečná nálož společenských pravidel a stresu. Naučte se mile, ale asertivně odmítat nabízené jídlo nebo alkohol.
Duben 2022 / Linda Vomáčková
Vitaminy, minerály a další potravinové doplňky se staly běžnou součástí našeho života a mají široké spektrum účinků. Mohou prokazatelně pomoci i diabetikům?
Duben 2022 / Jana Prochásková
Využijte jarní bylinky plné síly a připravte si v troubě rychlý oběd nebo lehkou večeři tisíckrát jinak. Recept pro vás připravila výživová poradkyně Hanka Málková.
Březen 2022 / Jana Prochásková
Jídelníček plný zeleniny, ovoce, luštěnin a ořechů zní jako ztělesněné zdraví. Má to ale pár háčků.
Únor 2022 / Jana Prochásková
Mezi přípitkem na rodinné oslavě, půllitrem piva na výletě a mlsáním vaječného likéru u sledování filmu jsou pro diabetiky dramatické rozdíly.
Leden 2022 / Jana Prochásková
Jak jíst i v zimě dostatek zeleniny a přitom se pořádně najíst i zahřát? Inspirujte se na mrazivém severu u pokrmu, který je na pomezí polévky a guláše.
Říjen 2021 / Jana Prochásková
Dýňová sezona je v plném proudu, tak si ji náležitě vychutnejte. Recept pro vás připravila výživová poradkyně Hanka Málková.
Červen 2021 / Jan Strmiska
Bez sacharidů se neobejdeme. Ale víte, z čeho se skládají, co dělají v těle a jaký mají vliv na náš glykemický index?
Duben 2021 / Jana Prochásková
Věděli jste, že na glykémii po jídle mají kromě sacharidů vliv také tuky a bílkoviny? Vyplatí se s nimi počítat.
Březen 2021 / Jana Prochásková
I diabetik si může uvařit podle babiččiny kuchařky, když si recept vhodně upraví. Existují hned dva způsoby, jak na to.