Blog

Červen 2021 / Jan Strmiska
Bez sacharidů se neobejdeme. Ale víte, z čeho se skládají, co dělají v těle a jaký mají vliv na náš glykemický index?
Duben 2021 / Jana Prochásková
Věděli jste, že na glykémii po jídle mají kromě sacharidů vliv také tuky a bílkoviny? Vyplatí se s nimi počítat.
Březen 2021 / Jana Prochásková
I diabetik si může uvařit podle babiččiny kuchařky, když si recept vhodně upraví. Existují hned dva způsoby, jak na to.
Březen 2021 / Jana Prochásková
K Vánocům, narozeninám i jako pozornost kamarádům do školy nebo ke známému na párty.
Únor 2021 / Jana Prochásková
Jsou jich plné regály a jejich konzumentů brzy plné ordinace. Zbavte svůj jídelníček vysoce zpracovaných potravin.
Leden 2021 / Jana Prochásková

Se zkratkou GI by se brzy měl seznámit každý diabetik. Na první pohled složitá věda ve skutečnosti skrývá známá pravidla zdravé a vyvážené stravy.

Prosinec 2020 / Jana Prochásková
Racionální, vegetariánskou a nízkosacharidovou stravu spojují čerstvé potraviny a skvělé výsledky při kompenzaci cukrovky 1. i 2. typu.
Říjen 2020 / Jana Prochásková
Květáková rýže? Cuketové špagety? Vyzkoušejte tipy, díky kterým každý den škrtnete z jídelníčku stovky kalorií. A dostanete do něj víc ovoce a zeleniny.
Srpen 2020 / Abbott

I diabetici se z toho mohou „vylízat“. A doma připravenou zmrzku si s nimi určitě rádi vychutnají i ostatní členové rodiny.

Červenec 2020 / Jan Strmiska

Z kytiček, ale také z uhlí. Nebo z kukuřičného odpadu. Víte, z čeho a jak se vyrábějí nejpopulárnější náhražky cukru?