Červen 2020 / Abbott

Nevadí voda, pot ani pohyb. Rozmarné léto s FreeStyle Libre

Váš život bude opět plný akce. Se systémem FreeStyle Libre se můžete těšit na léto bez starostí.

Léto znamená koupání, sportovní aktivity, cestování, ale i hodně potu. O senzor Freestyle Libre se ale bát nemusíte, vaši letní zátěž i tempo bez problémů vydrží a díky rychlé čtečce zvládnete kontrolu vždy během pár vteřin.

Koupání? Žádný problém
Prázdniny u babičky na vesnici, cestování po světě, pravidelné osvěžování v bazénu, v moři, nebo aspoň na Mácháči. Normální situace, které doprovázejí každé léto. Jenže lidé s diabetem mají letní radovánky o něco složitější – musejí mít vždy po ruce vše, co se jejich léčby týká. Se senzorem a čtečkou Freestyle Libre se naštěstí ani v létě nemusejí zbytečně omezovat.

Protože je senzor, který diabetik může nosit až čtrnáct dní, voděodolný a snese hloubku do jednoho metru, nemusíte se vyhýbat koupališti, moři ani dlouhé osvěžující sprše po cyklovýletě.

Pro ty, co tráví léto aktivně
Jízda na kole, cvičení v přírodě, posilovna a řada dalších činností s sebou přináší nejen endorfiny vyplavené do těla, ale i dost potu. Žádný strach: ani v takových chvílích nemusíte hlídat, jestli je senzor na svém místě, protože ho na paži, kam jste ho umístili, vždy spolehlivě najdete. A pokud i přesto máte obavy, že by se vám v zápalu sportu mohl odlepit (přece jen se v létě více potíme), můžete si jej před startem pro jistotu připevnit například kineziologickým tejpem.


Vyměňujete jen jednou za čtrnáct dní. Foto: Profimedia

Vejde se do kapsy. Doslova
Malého a pohodlného senzoru si i v létě stěží všimnete, a navíc vám cenný volný čas nezkrátí ani píchání do prstu. Pro monitoring stačí, když během zastávky na cyklovýletě vytáhnete čtečku senzoru, ta si vše uloží a vy můžete jet dál. Senzor FreeStyle Libre používá tenké flexibilní vlákno zavedené do podkoží, aby každou minutu měřilo hladinu glukózy. Pomocí čtečky, která se vejde i do malé kapsy batohu, tak skenování proběhne během sekundy i přes oblečení. Odečet dat tak můžete rychle a diskrétně provést kdekoli.

Opouštíte stránky FreeStyleLibre.cz, opravdu si je přejete opustit?