Červenec 2020 / Abbott

Na prázdniny s FreeStyle Libre. Už žádná krev a píchání do prstu

Po čem děti touží? Umět salto vzad a dát góla šajtlí. A je jedno, jestli jsou diabetici, nebo ne.

Víte, že děti, které uvádějí, že jsou v životě rozhodně šťastné, se častěji než ostatní děti věnují organizovaným volnočasovým aktivitám a sportu obecně, ale také intelektuální činnosti, jako je četba knih nebo časopisů?

A víte, po čem děti konkrétně ve sportu sní? Podle výzkumů Národního institutu dětí a mládeže a Sazky je to jasné. Chtějí umět dát gól z půlky hřiště, nůžkami nebo šajtlí (tedy, přeloženo pro nefotbalisty, vnějším nártem). V gymnastice touží po tom umět salto vzad, provaz, roznožku a hvězdu bez použití rukou. Chtějí si také zlepšit výdrž a zrychlit své tempo v běhu. Třeba se jim to povede zrovna letos o prázdninách.

Na dobrodružství potřebujete volné ruce
Možná jsou zrovna tyhle prázdniny dobou, na kterou bude nejedno dítě v dospělosti tak rádo vzpomínat a vyprávět o ní i zase svým dětem. Protože poprvé spalo pod stanem, protože prvně sjelo řeku na lodi, na táboře vyhrálo svou vůbec první taneční soutěž anebo dostalo svou první medaili za vítězství v dravém fotbalovém zápase.

Možná si zrovna na letošní prázdniny rádo zavzpomíná, protože to bylo léto, kdy se konečně zbavilo otravného měření glykémie spojeného s pícháním do prstu. A nutnosti nezapomenout na testovací proužky a glukometr ani tehdy, když ve fantazii zrovna důležitě krotí draka, úspěšně čaruje nebo objevuje poklad. K měření glykémie mu totiž tohle léto stačil malý senzor FreeStyle Libre umístěný na paži, který ji monitoruje soustavně ve dne i v noci. A je voděodolný, takže se s ním dá sportovat i koupat. Hodnoty z měření glukózy stačí jednoduše průběžně skenovat. Rodiče i lékaři navíc využijí data, která se z měření ukládají a vyhodnocují.


Na internetu můžete koupit speciální veselé samolepky přímo na FreeStyle Libre. Zdravotní pomůcka se stává cool módním doplňkem. Pamatujete na barevná rovnátka? Foto: Etsy.com

FreeStyle Libre? To je streetová móda?
Až dítě řekne „mám FreeStyle Libre“, kámošky a kámoši možná zapátrají v paměti, jestli je to nějaký nový vychytaný fitness náramek, zbrusu nový designový kousek pro poslouchání muziky, značka koloběžky, skejtu nebo streetové módy. Případně nová sada od Lega? Kdepak, je to užitečný parťák pro měření glukózy při diabetu.

Systém FreeStyle Libre můžou používat děti dokonce už od čtyř let.Senzor si v klidu a nepozorovaně dělá svou práci a měří glukózu při sportu i o přestávkách, před jídlem i po něm. A také ve dne i v noci, což je výhoda pro děti i dospělé. Už žádný přerušovaný spánek, už žádné napínavé sny přetržené probuzením v tom nejlepším, takže pak rozmrzelý spáč neví, jak to celé vlastně dopadlo.

Opouštíte stránky FreeStyleLibre.cz, opravdu si je přejete opustit?